Vroeger waren sommige gamestoelen gewoonweg gevaarlijk te noemen, maar sinds hun opmars krijg je steeds betere en comfortabelere stoelen. Op grote e-toernooien zie je deze speciale bureaustoelen veelvuldig terug, maar ook de grote streamers van YouTube zitten vaak lekker comfortabel in deze speciale stoelen. Gamestoelen hebben de vorm en het uiterlijk van racestoelen in sportauto’s, alleen hebben zij een onderstel vaak met gasveersysteem en meestal een vijfpotige spider met zwenkwielen.

 

Is er een verschil tussen bureaustoelen en gamestoelen?

Gamestoelen verschillen niet alleen wat betreft uiterlijk van bureaustoelen. Een gamestoel moet luxe en comfort bieden aan de gebruiker, waardoor deze allerlei gemakken bij zich draagt. Je kunt doorgaans de rugleuning kantelen, zodat je lichaam in beweging blijft en de bloedcirculatie goed blijft. Hierdoor gaat er meer zuurstof naar je ledematen en hersenen met als gevolg dat je minder kramp hebt en een groter concentratievermogen. De rugleuning is tevens hoger dan bij de meeste bureaustoelen en er zijn speciale kussens in verwerkt. De nek- en lendensteunen kun je vaak nog verstellen en de armleuningen eveneens. 

 

Waarom deze speciale stoelen aanschaffen?

Het kopen van een gamestoel zorgt ervoor dat je comfortabeler kunt gamen. De meeste gamers vinden het leuk om na een lange werkdag zich even terug te trekken in hun eigen fantasiewereld gecreëerd door de game. Een gamestoel zorgt ervoor dat je dit kunt doen, want door de luxe van de stoel zul je minder lichamelijke klachten ervaren die je ergernis kunnen opwekken. Bovendien heb je gamestoelen in allerlei uitvoeringen en uitstralingen, waardoor je altijd wel een stoel vindt die in jouw gaming room past. Je hebt eveneens speciale stoelen, die speciaal op bepaalde spellen afgestemd zijn.

 

Waarop letten bij je aankoop?

Een gamestoel is een must have voor iedere gamer. Waar let je echter op, wanneer je een gamestoel gaat kopen? Zoals je gamestoelen hebt in meerdere uitvoeringen en looks, heb je ook meerdere prijsklassen. Wat jij wil betalen voor je gamestoel, kun je beter vooraf al bepaald hebben zodat je gerichter binnen een bepaalde prijsklasse kunt zoeken. Over het algemeen is een gamestoel kopen een grotere investering dan een bureaustoel aanschaffen, maar je hebt wel jarenlang plezier en comfort ervan. De uitstraling van je stoel moet natuurlijk aansluiten bij de rest van je gaming room. Je wil immers vol trots je nieuwe aanwinst aan je gaming vrienden showen. Let als laatste op de grootte van je bureau, wanneer je spellen speelt op je computer. Je wil immers je stoel ook makkelijk kunnen wegschuiven onder je bureau, zodat hij het minste ruimte in neemt. 

 

De extra’s van deze computerstoelen

Het gebruikersgemak is cruciaal in deze speciale gamestoelen en dit krijg je door een degelijk ergonomisch ontwerp van de stoel. Kijk hoe groot je bent en koop een stoel die op jouw lengte aansluit. De meeste gasveersystemen zijn voor gebruikers met een lengte van 1.65 meter. Een kantelfunctie van de stoel is ook, zoals eerder vermeld, een must. Zo blijft je lichaam in beweging tijdens de lange gamesessies en blijf jij langer gefocust. Ook verstelbare armleuningen zijn voor veel gamers een pre, zodat je armen ook genoeg ondersteuning krijgen tijdens het gamen. Let als laatste op het maximale gewicht dat je stoel kan dragen. Als je een stoel overbelast, dan gaat je stoel niet zo lang mee als gebruikelijk is. De meeste stoelen kunnen een gewicht dragen van ongeveer 150 kilogram.