Ooit een vriend gehad die zei dat het formaat van zijn penis er niet toe deed, maar dat het belangrijker was wát hij ermee deed? Hij had gelijk. En waar bij vaginale seks een groter formaat vaak niet schrikbarend anders is, is klein bij anale seks juist erg fijn. Althans, zéker om mee te beginnen. Bij de anus komen flink wat zenuwuiteinden samen, waardoor het een erg gevoelige plek is. Bij mannen zit er enkele centimeters de anus in nog de mogelijkheid om de prostaat te stimuleren, iets wat bij anale seks zeker voor een intens orgasme kan zorgen. Allemaal prima met een vinger te doen, en zeker ook om daarmee te beginnen, maar voor wie toe is aan grover geschut kun je in de sexshop een anaal dildo kopen.

Welke soorten anaal dildo’s zijn er?

 

Bij een anale dildo denk je misschien gelijk aan een buttplug. Deze worden gekenmerkt door een breed voetstuk en qua lengte zijn ze relatief kort. De kop is spits en naar de basis toe wordt deze anaal dildo breder. Ze zijn er voor beginnende en gevorderde gebruikers, waarbij het formaat aansluit op de ervaring. Naast een buttplug kun je ook een andere anale dildo kopen om de ervaring van een echte penis meer na te bootsen. Dit kan met een realistische anaal dildo die een wat rondere kop hebben en een geaderde schacht. Eventueel met zuignap zodat je met je handen allerlei andere intieme plekjes kunt verwennen. Wil je meer sensatie, ga dan eens voor al dan niet vibrerende Chinese balletjes, oftewel anale kralen. Deze anale dildo stimuleert je kringspier extra, waardoor je orgasme intenser wordt, zeker als je hem eruit trekt tijdens je hoogtepunt.

Hoe kies je de perfecte anaal dildo?

 

Het kan niet vaak genoeg benadrukt worden: anale seks is heel gevoelig. Gebruik daarom altijd voldoende glijmiddel en onderschat het formaat van je anale dildo niet! Liever te klein dan te groot. Qua materiaal voelt een flexibele dildo meer aan als een echte penis, wil je met temperatuur en zwaarte aan de slag kies je voor staal of glas. Kies er geschikt glijmiddel bij. Begin klein en zonder opsmuk en bouw uit met ribbels of kralen. Om de prostaat te stimuleren is een anale dildo met kromming bij de kop erg aan te bevelen.